Obsah biogenních aminů v sýrech z české obchodní sítě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001801" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001801 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah biogenních aminů v sýrech z české obchodní sítě
Popis výsledku v původním jazyce
Poznatky o obsahu biogenních aminů (BA) v potravinách jsou potřebné pro vyhodnocení možného rizika alimentární intoxikace při příjmu velkého množství potravin s vysokým obsahem BA. Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace BA v sýrech dostupných a konzumovaných v ČR.
Název v anglickém jazyce
Content of biogenic amines in cheeses from the Czech market
Popis výsledku anglicky
The information about biogenic amines (BA) content in foods is important because of possible toxicological risk that might result from the intake of an excessive amount of food containing high levels of these compounds.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinářství
ISSN
0506-8231
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—