SNIŽOVÁNÍ AKTIVITY RADIOCESIA V MASE PRASAT LÁKOVÁNÍM
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001808" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001808 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Radiocesium activity reduction in boar meat by brining
Popis výsledku v původním jazyce
Meat of wild boar with an intial 137Cs activity concentration of 103 Bq kg(-1) of fresh mass was treated by brining. The dry-salting reduced the activity up to18%. Subsequent brining by a mixture of sodium chloride and potassium nitrate reduced the Cs-137 activity concentration by at least 72%.
Název v anglickém jazyce
Radiocesium activity reduction in boar meat by brining
Popis výsledku anglicky
Meat of wild boar with an intial 137Cs activity concentration of 103 Bq kg(-1) of fresh mass was treated by brining. The dry-salting reduced the activity up to18%. Subsequent brining by a mixture of sodium chloride and potassium nitrate reduced the Cs-137 activity concentration by at least 72%.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BI - Akustika a kmity
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Radiation and Environmental Biophysics
ISSN
0301-634X
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000252875700019
EID výsledku v databázi Scopus
—