Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002156" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002156 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výskyt Salmonella spp. u brojlerů v průběhu jatečného opracování
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování. Od dubna 2008 do března 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu podle ČSN EN ISO 6579 se dvěma drobnými modifikacemi.Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %). Vzhledem k tomu, že Salmonella spp. nebyla u 5 z 8 vyšetřovaných hejn vůbec prokázána, celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání apřed/po chlazení vzduchem byl nízký (10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %).
Název v anglickém jazyce
Prevalence of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing
Popis výsledku anglicky
Prevalence of Salmonella spp. in caecum of slaughtered broilers and on broiler carcasses at various stages of processing was studied. Total of 152 whole carcass rinses and 117 samples of cecal content were examinated between April 2008 and March 2009 according to ČSN EN ISO 6579 with two slight modifications. The examinated flocks originated from a single farm. Salmonella spp. was found only in one cecal sample (0,9 %). As in 5 of 8 examinated flocks no Salmonella spp. was found, the total prevalence ofSalmonella spp. on broiler carcasses before/after evisceration and before/after air chilling was low (10.5%, 2.6%, 5.3% and 5.3%, respectively).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
ISBN
978-80-7148-060-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
15. 5. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—