Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The change of microscopy structure of meat products during the technological steps

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002365" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002365 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Zmeny mikroskopickej štruktúry mäsových výrobkov v priebehu technologických krokov

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článok pojednáva o mikroskopických zmenách v hydinových mäsových výrobkoch v rámci výrobného procesu u jednotlivých surovín. K najčastejším zmenám dochádza vplyvom technologického opracovania u bravčového mäsa. Strojne oddelené mäso a kože, ktoré už prešli technologickým opracovaním, neboli významne mikroskopicky zmenené. Suroviny rastlinného pôvodu si zachovali svoju mikroskopickú štruktúru. K zmenám dochádzalo iba u zemiakového škrobu.

  • Název v anglickém jazyce

    The change of microscopy structure of meat products during the technological steps

  • Popis výsledku anglicky

    This article describes the microscopic changes in poultry meat products during the manufacturing procedure, concretely in each raw material. The greatest impact of technological changes has been observed after the working of pork meat. Mechanically separated meat and skin that has been previously cured had not been significantly microscopically changed. Vegetable raw materials have retained their microscopic structure. The changes have been observed only in potato starch.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-081-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku