The change of microscopy structure of meat products during the technological steps
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002365" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002365 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Zmeny mikroskopickej štruktúry mäsových výrobkov v priebehu technologických krokov
Popis výsledku v původním jazyce
Článok pojednáva o mikroskopických zmenách v hydinových mäsových výrobkoch v rámci výrobného procesu u jednotlivých surovín. K najčastejším zmenám dochádza vplyvom technologického opracovania u bravčového mäsa. Strojne oddelené mäso a kože, ktoré už prešli technologickým opracovaním, neboli významne mikroskopicky zmenené. Suroviny rastlinného pôvodu si zachovali svoju mikroskopickú štruktúru. K zmenám dochádzalo iba u zemiakového škrobu.
Název v anglickém jazyce
The change of microscopy structure of meat products during the technological steps
Popis výsledku anglicky
This article describes the microscopic changes in poultry meat products during the manufacturing procedure, concretely in each raw material. The greatest impact of technological changes has been observed after the working of pork meat. Mechanically separated meat and skin that has been previously cured had not been significantly microscopically changed. Vegetable raw materials have retained their microscopic structure. The changes have been observed only in potato starch.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-081-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—