Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002373" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002373 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.

  • Název v anglickém jazyce

    THE INFLUENCE OF STORAGE TO THE LEVEL OF ACTIVE COMPOUNDS IN DIFFERENT FERMENTED COMMERCE TEAS

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our work was to determine the amount of caffeine in two selected kinds of differently fermented teas available in local market and to consider the caffeine stability influenced by the time/duration and way of storage. We have determined caffeine content in 15 samples of selected teas (black and green) during the time of 6 months (1 measurement per 1 month). In these samples we have determined the amount of caffeine in dependence on 5 different ways of storage. For given determination we haveused UV-VIS spectrophotometry method. Results are indicated in grams per 100 grams of tea. We have proven slight decrease in the amount of caffeine in all analysed teas in dependence on the way of storage and particularly on the duration of storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    2. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku