Analýza salámů pomocí blízké infračervené spektrometrie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002375" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002375 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza salámů pomocí blízké infračervené spektrometrie
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo zhodnotit a porovnat možnosti využití blízké infračervené spektrometrie s Fourierovou transformací (FT-NIR) pro kvantitativní a kvalitativní analýzu salámů. Vzorky salámů byly měřeny pomocí FT-NIR spektrometru a současně bylo prováděno stanovení standardními metodami.
Název v anglickém jazyce
Near infrared spectrometric analysis of sausages
Popis výsledku anglicky
The objectives of this study were to review and compare potential of utilization of Fourier transform near infrared reflectance spectrometry for quantitative and qualitative analysis of sausages. Sausages samples were scanned in a FT-NIR Analyzer and simultaneously analyzed by standard methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-552-0280-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
5. 11. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—