Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Meat and meat products as a source of fatty acid dietary intake in the diet of the CzechRepublic population

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002844" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002844 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Meat and meat products as a source of fatty acid dietary intake in the diet of the CzechRepublic population

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Meat and meat products are a traditional part of the Czech population diet. Their consumption amounts about 97 g and 66 g per person of 60 kg/day in the value as purchased. The total dietary fat intake covers about 85 g per person of 60 kg/day in average. Meat and meat products participate in this intake by 12,5 g and 16,7 g per person of 60 kg/day, which is about 35 % of total fat amount. The excessive and incorrect fat selection might have an adverse effect on human health and also might elevate the risk of relevant diseases occurrence. But at the same time, fat is a basic and essential nutrient. The fatty acid (FA) composition fundamentally influences fat quality and its health incidence. New FA diet composition data were not available in the CzechRepublic, therefore their surveillance was included into the national dietary intake monitoring, which is carried out on the principles of so-called Total Diet Study. Total of 180 composite food samples after culinary treatment were analy

  • Název v anglickém jazyce

    Meat and meat products as a source of fatty acid dietary intake in the diet of the CzechRepublic population

  • Popis výsledku anglicky

    Meat and meat products are a traditional part of the Czech population diet. Their consumption amounts about 97 g and 66 g per person of 60 kg/day in the value as purchased. The total dietary fat intake covers about 85 g per person of 60 kg/day in average. Meat and meat products participate in this intake by 12,5 g and 16,7 g per person of 60 kg/day, which is about 35 % of total fat amount. The excessive and incorrect fat selection might have an adverse effect on human health and also might elevate the risk of relevant diseases occurrence. But at the same time, fat is a basic and essential nutrient. The fatty acid (FA) composition fundamentally influences fat quality and its health incidence. New FA diet composition data were not available in the CzechRepublic, therefore their surveillance was included into the national dietary intake monitoring, which is carried out on the principles of so-called Total Diet Study. Total of 180 composite food samples after culinary treatment were analy

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceeding ICoMCT 2010

  • ISBN

    978-89-480-0730-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    National Institute of Animal Science, Rural Development Administration

  • Místo vydání

    Suwon, Republic of Korea

  • Místo konání akce

    Jeju, Republic of Korea

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku