Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Significance of anthocyanins and their determination in blue and purple coloured wheat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002873" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002873 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Significance of anthocyanins and their determination in blue and purple coloured wheat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anthocyanins are a group of naturally occurring phenolic compounds that are responsible for the coloration of fruits, vegetables, and flowers. They have also many beneficial effects for humus including the reduction in the incidence of coronary heart disease, enhancement of visual acuity, maintenance of normal vascular activity, as well as anticarcinogenic, antimutagenic, anti-inflammatory, and antioxidative properties. Due to their chemical structure anthocyanins are very unstable substances. In general, malvidin, peonidin, petunidin, cyanidin and delphinidin belong to the most stable and the most important anthocyanins and they are more stable at acidic pH values in comparison to alkaline pH values. The most common anthocyanins in purple and blue coloured wheat include cyanidin-3-glucoside, cyanidin-3-galactoside, cyanidin-3-rutinoside, malvidin-3-glucoside and peonidin-3-glucoside. These anthocyanins and many other are present in various quantities and their amount depends mainly on

  • Název v anglickém jazyce

    Significance of anthocyanins and their determination in blue and purple coloured wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Anthocyanins are a group of naturally occurring phenolic compounds that are responsible for the coloration of fruits, vegetables, and flowers. They have also many beneficial effects for humus including the reduction in the incidence of coronary heart disease, enhancement of visual acuity, maintenance of normal vascular activity, as well as anticarcinogenic, antimutagenic, anti-inflammatory, and antioxidative properties. Due to their chemical structure anthocyanins are very unstable substances. In general, malvidin, peonidin, petunidin, cyanidin and delphinidin belong to the most stable and the most important anthocyanins and they are more stable at acidic pH values in comparison to alkaline pH values. The most common anthocyanins in purple and blue coloured wheat include cyanidin-3-glucoside, cyanidin-3-galactoside, cyanidin-3-rutinoside, malvidin-3-glucoside and peonidin-3-glucoside. These anthocyanins and many other are present in various quantities and their amount depends mainly on

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 6th International Congress Pigments in Food

  • ISBN

    978-963-9970-04-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Hungarian Association for Buiatrics

  • Místo vydání

    Budapešť

  • Místo konání akce

    Budapest, Hungary

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku