Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace anthokyanů v barevných pšenicích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870558" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870558 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Identifikace anthokyanů v barevných pšenicích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Anthokyany jsou fenolické látky, které patří mezi přírodní pigmenty. Byly zjištěny v mnoha druzích ovoce, zeleniny nebo obilovin. V purpurových odrůdách pšenice byl zjištěn kyanidin-3- glukosid, kyanidin-3-galaktosid a peonidin-3-glukosid a kyanidin-3-glukosid, kyanidin-3-galaktosid a delfinidin-3-glukosid v modrých odrůdách pšenice. V obou druzích byly zjištěny některé další anthokyany, ale jejich detekce ještě nebyla provedena.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of Anthocyanins in Coloured Wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Anthocyanins are phenolic compounds which belong among natural pigments. They have been detected in many species of fruit, vegetable or cereal. We found out cyanidin-3- glucoside, cyanidin-3-galactoside and peonidin-3-glucoside in purple wheat and cyanidin-3- glucoside, cyanidin-3-galactoside and delphinidin-3-glucoside in blue wheat. In both of them we detected some other anthocyanins but their detection haven't been performed yet.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    56-58

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku