Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002898" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002898 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tea is one of the most ancient and next to water, the most widely consumed liquid in the world. Flavonoids are biologically active polyphenolic compounds widely distributed in plants. Flavonoids in green and black tea have high antioxidant properties anddetoxify a body from harmful substances. For analysis of theaflavins and thearubigins, we used the method of UV-VIS spectrophotometry. The results confirmed the presence of all colours when the maximum number in fermented teas was detected.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.

  • Popis výsledku anglicky

    Tea is one of the most ancient and next to water, the most widely consumed liquid in the world. Flavonoids are biologically active polyphenolic compounds widely distributed in plants. Flavonoids in green and black tea have high antioxidant properties anddetoxify a body from harmful substances. For analysis of theaflavins and thearubigins, we used the method of UV-VIS spectrophotometry. The results confirmed the presence of all colours when the maximum number in fermented teas was detected.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 6th International Congress Pigments in Food

  • ISBN

    978-963-9970-04-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Hungarian Association for Buiatrics

  • Místo vydání

    Budapešť

  • Místo konání akce

    Budapest, Hungary

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku