Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002898" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002898 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.
Popis výsledku v původním jazyce
Tea is one of the most ancient and next to water, the most widely consumed liquid in the world. Flavonoids are biologically active polyphenolic compounds widely distributed in plants. Flavonoids in green and black tea have high antioxidant properties anddetoxify a body from harmful substances. For analysis of theaflavins and thearubigins, we used the method of UV-VIS spectrophotometry. The results confirmed the presence of all colours when the maximum number in fermented teas was detected.
Název v anglickém jazyce
Determination of basic pigments - theaflavins and thearubigins in commercial teas.
Popis výsledku anglicky
Tea is one of the most ancient and next to water, the most widely consumed liquid in the world. Flavonoids are biologically active polyphenolic compounds widely distributed in plants. Flavonoids in green and black tea have high antioxidant properties anddetoxify a body from harmful substances. For analysis of theaflavins and thearubigins, we used the method of UV-VIS spectrophotometry. The results confirmed the presence of all colours when the maximum number in fermented teas was detected.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 6th International Congress Pigments in Food
ISBN
978-963-9970-04-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Hungarian Association for Buiatrics
Místo vydání
Budapešť
Místo konání akce
Budapest, Hungary
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—