Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnota proteinů svaloviny bažanta obecného (Phasianus cholchicus)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002983" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002983 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnota proteinů svaloviny bažanta obecného (Phasianus cholchicus)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá nutriční hodnotou prsní a stehenní svaloviny bažanta obecného (Phasianus cholchicus) se zaměřením na obsah aminokyselin a porovnáním dosažených výsledků s aminokyselinovým složením masa brojlerových kuřat. Výsledky dokládají, že maso bažantí zvěřiny, hodnoceno na základě obsahu základních živin a jednotlivých aminokyselin je z hlediska výživy člověka potravinou nutričně vysoce hodnotnou, převyšující i nutriční hodnotu svaloviny brojlerových kuřat.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional value of muscle proteins in pheasant (Phasianus cholchicus)

  • Popis výsledku anglicky

    This study deals with nutritive value of pectoral and thigh muscles in pheasant (Phasianus colchicus) with a view to amino acids contents and compares gained results with amino acid composition of broiler meats. It has been demonstrated that the pheasantgame meat assessed on the base of essential nourishing substance contents and individual amino acids is in term of human nutrition highly valuable food that exceed nutritional value of broiler meats.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH91276" target="_blank" >QH91276: Výběr vhodného typu bažantů a optimalizace podmínek jejich výkrmu za účelem produkce vysoce kvalitní zvěřiny.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus