Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of nutritional values of pheasant and broiler meats

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870323" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870323 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201180040373" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201180040373</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201180040373" target="_blank" >10.2754/avb201180040373</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of nutritional values of pheasant and broiler meats

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The analyses confirmed that broiler and pheasant meats significantly differ in the nutrient content including both organic and inorganic substances. Since there are many factors that may affect the content of water and dry matter in muscles (for exampledelays between slaughter and the collection of muscle tissue for the analysis during the carcass processing, between the collection of samples and muscle homogenization, between weighing the samples and their processing by drying and because of significant loss of water due to evaporation), the results of analyses were recalculated to 100% dry matter for correct interpretation. The content of water and dry matter differs not only between breast and thigh muscles in a particular species but also betweenpheasant and broiler chickens. Generally, thigh muscles contain more dry matter and less water than breast muscles whereas breast muscles in pheasant and broiler chickens contain less dry matter and more water. There are also differences

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of nutritional values of pheasant and broiler meats

  • Popis výsledku anglicky

    The analyses confirmed that broiler and pheasant meats significantly differ in the nutrient content including both organic and inorganic substances. Since there are many factors that may affect the content of water and dry matter in muscles (for exampledelays between slaughter and the collection of muscle tissue for the analysis during the carcass processing, between the collection of samples and muscle homogenization, between weighing the samples and their processing by drying and because of significant loss of water due to evaporation), the results of analyses were recalculated to 100% dry matter for correct interpretation. The content of water and dry matter differs not only between breast and thigh muscles in a particular species but also betweenpheasant and broiler chickens. Generally, thigh muscles contain more dry matter and less water than breast muscles whereas breast muscles in pheasant and broiler chickens contain less dry matter and more water. There are also differences

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    80

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    373-377

  • Kód UT WoS článku

    000301811400009

  • EID výsledku v databázi Scopus