Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870363" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870363 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo zhodnotit vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa z farmového chovu (Dama dama). Hodnotili jsem dvě partie těla (kýta - Musculus gluteus medius, plec - Musculus triceps brachii). Ve výsledcích jsou vidět znatelné rozdílymezi obsahem celkového kolagenu, rozpustného kolagenu a texturními parametry (TPA). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn pouze v obsahu celkového kolagenu (P {0,05).

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of soluble collagen in texture of Fallow deer meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of soluble collagen in texture of farmed Fallow deer (Dama dama) meat. We evaluated two parts of body (leg - Musculus gluteus medius, shoulder - Musculus triceps brachii). In results can be seen noticeabledifferences between the content of total collagen, soluble collagen and textura parameters (TPA). Statistically significant difference was detected only in content of total collagen (P { 0,05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    82-84

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku