Vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870363" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870363 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo zhodnotit vliv rozpustného kolagenu na texturu daňčího masa z farmového chovu (Dama dama). Hodnotili jsem dvě partie těla (kýta - Musculus gluteus medius, plec - Musculus triceps brachii). Ve výsledcích jsou vidět znatelné rozdílymezi obsahem celkového kolagenu, rozpustného kolagenu a texturními parametry (TPA). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn pouze v obsahu celkového kolagenu (P {0,05).
Název v anglickém jazyce
Effect of soluble collagen in texture of Fallow deer meat
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the effect of soluble collagen in texture of farmed Fallow deer (Dama dama) meat. We evaluated two parts of body (leg - Musculus gluteus medius, shoulder - Musculus triceps brachii). In results can be seen noticeabledifferences between the content of total collagen, soluble collagen and textura parameters (TPA). Statistically significant difference was detected only in content of total collagen (P { 0,05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
82-84
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
12. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—