Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Beef meat texture parameters influenced by cattle category

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870476" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870476 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Beef meat texture parameters influenced by cattle category

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate texture and chemical parameters (dry matter, fat, collagen and pure protein) in four categories of cattle. Cattle came from a small-scale farm and a large-scale farm. Texture parameters: hardness, cohesiveness and shear force, and chemical parameters were determined in Musculus gluteus medius. The category of young bulls from the small-scale farm had the lowest amount of dry matter and fat. Meat from cows from the small farm was less tender than meat from young bulls and bulls. The category of young bulls from the large-scale farm had the lowest amount of dry matter. We did not find statistical differences in hardness TPA between cattle categories. We found statistical differences in texture only between bulls whenwe compared the scale of farms.

  • Název v anglickém jazyce

    Beef meat texture parameters influenced by cattle category

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate texture and chemical parameters (dry matter, fat, collagen and pure protein) in four categories of cattle. Cattle came from a small-scale farm and a large-scale farm. Texture parameters: hardness, cohesiveness and shear force, and chemical parameters were determined in Musculus gluteus medius. The category of young bulls from the small-scale farm had the lowest amount of dry matter and fat. Meat from cows from the small farm was less tender than meat from young bulls and bulls. The category of young bulls from the large-scale farm had the lowest amount of dry matter. We did not find statistical differences in hardness TPA between cattle categories. We found statistical differences in texture only between bulls whenwe compared the scale of farms.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    41-43

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus