Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870645" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870645 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení bílkovin podzemnice olejné v masných výrobcích. Do masného výrobku se tyto bílkoviny mohou dostat buď cestou křížové kontaminace, a nebo se přidávají přímo jako surovina nebo aditivní látka. Vzhledem k tomu, že je podzemnice olejná řazena mezi potravinové alergeny, které mohou mít závažné dopady na zdraví člověka je její správná identifikace ve výrobku velmi důležitá. K průkazu byla použita metoda imunohistochemická, která je založena na reakci antigenu se značenou protilátkou. Byly vyšetřovány modelové vzorky s různou koncentrací podzemnicové bílkoviny s mezí záchytu od 0,1 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of protein peanuts immunohistochemical method

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was the determination of the protein of peanuts in meat products. This proteins can get into the meat product either through cross-contamination, or are added directly as a raw material or additive. Because peanuts are considered tobe among food allergens, which can have serious impacts on human health is the proper identification of the product very important. To identification of peanuts was used the immunohistochemical method, which is based on the reaction of antigen-labeled antibody. Investigated were model samples with various concentrations of peanut protein with a detection limit from 0.1 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2011 sborník z vědecké konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    131-134

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    3. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku