Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870645" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870645 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení bílkovin podzemnice olejné v masných výrobcích. Do masného výrobku se tyto bílkoviny mohou dostat buď cestou křížové kontaminace, a nebo se přidávají přímo jako surovina nebo aditivní látka. Vzhledem k tomu, že je podzemnice olejná řazena mezi potravinové alergeny, které mohou mít závažné dopady na zdraví člověka je její správná identifikace ve výrobku velmi důležitá. K průkazu byla použita metoda imunohistochemická, která je založena na reakci antigenu se značenou protilátkou. Byly vyšetřovány modelové vzorky s různou koncentrací podzemnicové bílkoviny s mezí záchytu od 0,1 %.
Název v anglickém jazyce
Detection of protein peanuts immunohistochemical method
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the determination of the protein of peanuts in meat products. This proteins can get into the meat product either through cross-contamination, or are added directly as a raw material or additive. Because peanuts are considered tobe among food allergens, which can have serious impacts on human health is the proper identification of the product very important. To identification of peanuts was used the immunohistochemical method, which is based on the reaction of antigen-labeled antibody. Investigated were model samples with various concentrations of peanut protein with a detection limit from 0.1 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
131-134
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
3. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—