Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870650" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870650 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase.

  • Název v anglickém jazyce

    Multidimensional method of citric acid determination in fish meat

  • Popis výsledku anglicky

    In realized study, conceived as a pilot study, two suitable methods for determination of citric acid were introduced (HPLC, enzymatic and FT-NIR methods). By the means of these two methods the concentration of citric acid in sea fish and fresh water fishmeat was determined (mackerel, codfish, tuna, salmon, carp, and trout). On the basis, of this study results it is possible to recommend 200 mg.kg -1 as a decision limit for the addition of citric acid in the fish meat. This value has sufficient tolerance for natural variability of citric acid occurrence in fish meat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.

  • ISBN

    978-80-8077-231-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    237-241

  • Název nakladatele

    Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    11. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku