Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assesment of physical and chemical characteristics of goat's colostrum using FT-NIR spectrometry

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870662" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870662 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assesment of physical and chemical characteristics of goat's colostrum using FT-NIR spectrometry

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was the application of FT-NIR spectrometry on determination of some physical and chemical characteristics of goat's colostrum. Calibration models for content of proteins, totail solids, fat in total solids, fat, titratable acidity and pH were developed. Samples (n = 182 to 194) were scanned in FT-NIR Analyzer and simultaneously analyzed by standard methods. The spectra were measured in the transflectance mode (0.1 mm path-length) between 10 000 and 4 000 cm-1. Calibration models were developed using the partial least squares (PLS) method. The results of the study showed that FT-NIR is a suitable method for rapid analysis of some physical and chemical parameters of goat's colostrum.

  • Název v anglickém jazyce

    Assesment of physical and chemical characteristics of goat's colostrum using FT-NIR spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was the application of FT-NIR spectrometry on determination of some physical and chemical characteristics of goat's colostrum. Calibration models for content of proteins, totail solids, fat in total solids, fat, titratable acidity and pH were developed. Samples (n = 182 to 194) were scanned in FT-NIR Analyzer and simultaneously analyzed by standard methods. The spectra were measured in the transflectance mode (0.1 mm path-length) between 10 000 and 4 000 cm-1. Calibration models were developed using the partial least squares (PLS) method. The results of the study showed that FT-NIR is a suitable method for rapid analysis of some physical and chemical parameters of goat's colostrum.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    392-395

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus