Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870790" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870790 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Falšování potravin se týká všech komodit potravinářských výrobků, zejména však produktů s vyšší cenou nebo produktů vyráběných ve větších objemech. Důležitým faktorem stále zůstávají přísná právní měřítka a specifikace potravinových standardů. Je nutné mít k dispozici dostatečně rozsáhlý soubor analytických metod pro průkaz falšování nebo autenticity jednotlivých potravinářských komodit a rozvíjet metody nové. Mikroskopické metody jsou vhodným řešením pro zjištění složek živočišného původu v potravinách.

  • Název v anglickém jazyce

    Microscopic methods in food analysis - Detection of adulteration of food components of animal origin

  • Popis výsledku anglicky

    Adulteration of food is problem of all food products, especially products with a higher price or product produced in larger volumes. Legal standards and specifications, good analytical methods for the detection of adulteration or authenticity are important. Microscopic methods are suitable for the evaluation of food composition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    30-32

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus