Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870790" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870790 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikroskopické metody v analýze potravin - Detekce falšování potravin a detekce rizikových složek v potravinách - složky živočišného původu
Popis výsledku v původním jazyce
Falšování potravin se týká všech komodit potravinářských výrobků, zejména však produktů s vyšší cenou nebo produktů vyráběných ve větších objemech. Důležitým faktorem stále zůstávají přísná právní měřítka a specifikace potravinových standardů. Je nutné mít k dispozici dostatečně rozsáhlý soubor analytických metod pro průkaz falšování nebo autenticity jednotlivých potravinářských komodit a rozvíjet metody nové. Mikroskopické metody jsou vhodným řešením pro zjištění složek živočišného původu v potravinách.
Název v anglickém jazyce
Microscopic methods in food analysis - Detection of adulteration of food components of animal origin
Popis výsledku anglicky
Adulteration of food is problem of all food products, especially products with a higher price or product produced in larger volumes. Legal standards and specifications, good analytical methods for the detection of adulteration or authenticity are important. Microscopic methods are suitable for the evaluation of food composition.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
30-32
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—