The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871064" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871064 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of our study was to evaluate the chemical composition as regards the breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) under intensive fattening conditions. In experimental animals, we first watched their live weight within 90 days of fattening for a total of 60 experimental animals (birds were not sexed). No large growth was recorded towards its end whereas the live weight in the 90th day of age reached 0.452 kg. In the 90th day of age after the fattening was finished, 30 subjectswere selected to monitor the carcass yield. Regarding the obtained samples of breast and thigh muscles, it was performed a chemical analysis which showed a statistically highly significant difference (P ? 0.01) between the breast and thigh muscle, specifically as for the following analyzed indicators: crude protein, fat, ash, gross energy (BE). The calcium content demonstrated a significant difference (P ? 0.05).
Název v anglickém jazyce
The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to evaluate the chemical composition as regards the breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) under intensive fattening conditions. In experimental animals, we first watched their live weight within 90 days of fattening for a total of 60 experimental animals (birds were not sexed). No large growth was recorded towards its end whereas the live weight in the 90th day of age reached 0.452 kg. In the 90th day of age after the fattening was finished, 30 subjectswere selected to monitor the carcass yield. Regarding the obtained samples of breast and thigh muscles, it was performed a chemical analysis which showed a statistically highly significant difference (P ? 0.01) between the breast and thigh muscle, specifically as for the following analyzed indicators: crude protein, fat, ash, gross energy (BE). The calcium content demonstrated a significant difference (P ? 0.05).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
International Animal Nutrition PhD Conference NutriNETZ 2012
ISBN
978-80-7375-667-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
91-97
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—