Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871064" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to evaluate the chemical composition as regards the breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) under intensive fattening conditions. In experimental animals, we first watched their live weight within 90 days of fattening for a total of 60 experimental animals (birds were not sexed). No large growth was recorded towards its end whereas the live weight in the 90th day of age reached 0.452 kg. In the 90th day of age after the fattening was finished, 30 subjectswere selected to monitor the carcass yield. Regarding the obtained samples of breast and thigh muscles, it was performed a chemical analysis which showed a statistically highly significant difference (P ? 0.01) between the breast and thigh muscle, specifically as for the following analyzed indicators: crude protein, fat, ash, gross energy (BE). The calcium content demonstrated a significant difference (P ? 0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    The difference in the chemical composition of breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to evaluate the chemical composition as regards the breast and thigh muscle of chukar partridge (Alectoris chukar) under intensive fattening conditions. In experimental animals, we first watched their live weight within 90 days of fattening for a total of 60 experimental animals (birds were not sexed). No large growth was recorded towards its end whereas the live weight in the 90th day of age reached 0.452 kg. In the 90th day of age after the fattening was finished, 30 subjectswere selected to monitor the carcass yield. Regarding the obtained samples of breast and thigh muscles, it was performed a chemical analysis which showed a statistically highly significant difference (P ? 0.01) between the breast and thigh muscle, specifically as for the following analyzed indicators: crude protein, fat, ash, gross energy (BE). The calcium content demonstrated a significant difference (P ? 0.05).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Animal Nutrition PhD Conference NutriNETZ 2012

  • ISBN

    978-80-7375-667-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    91-97

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku