Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality indicators of roe deer (Capreolus capreolus L.) venison in relation to sex

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871125" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871125 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://journal.pan.olsztyn.pl/fd.php?f=1337" target="_blank" >http://journal.pan.olsztyn.pl/fd.php?f=1337</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/v10222-012-0052-x" target="_blank" >10.2478/v10222-012-0052-x</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality indicators of roe deer (Capreolus capreolus L.) venison in relation to sex

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Quality of roe deer venison was evaluated based on chemical composition, technological parameters, pH values and colour. Loin (M. longissimus dorsi) and leg (M. gluteus medius) samples were taken from 14 males and 11 females of roe deer (Capreolus capreolus L.). Highly signifi cant differences between samples from the two parts of body were found only in pH (120 h post mortem). Highly signifi cant differences between sexes were found in colour values of L* in leg samples at 72 h and loin samples at 120h, and of a* in loin samples at 72 h. The content of haem pigments ranged from 2.56 to 3.84 mg/g, highly signifi cant differences were found in leg samples. Dry matter content was higher in male venison compared with female venison. Highly signifi cant differences between sexes were found in loin fat content (p{0.05) and in total collagen content (p{0.01) in leg muscles. The fat content, total and pure proteins and collagen content were higher for males. In both sexes, statistically sign

  • Název v anglickém jazyce

    Quality indicators of roe deer (Capreolus capreolus L.) venison in relation to sex

  • Popis výsledku anglicky

    Quality of roe deer venison was evaluated based on chemical composition, technological parameters, pH values and colour. Loin (M. longissimus dorsi) and leg (M. gluteus medius) samples were taken from 14 males and 11 females of roe deer (Capreolus capreolus L.). Highly signifi cant differences between samples from the two parts of body were found only in pH (120 h post mortem). Highly signifi cant differences between sexes were found in colour values of L* in leg samples at 72 h and loin samples at 120h, and of a* in loin samples at 72 h. The content of haem pigments ranged from 2.56 to 3.84 mg/g, highly signifi cant differences were found in leg samples. Dry matter content was higher in male venison compared with female venison. Highly signifi cant differences between sexes were found in loin fat content (p{0.05) and in total collagen content (p{0.01) in leg muscles. The fat content, total and pure proteins and collagen content were higher for males. In both sexes, statistically sign

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Polish Journal of Food and Nutrition Sciences

  • ISSN

    1230-0322

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    185-191

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus