Trvanlivé fermentované masné výrobky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871132" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871132 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Trvanlivé fermentované masné výrobky
Popis výsledku v původním jazyce
Trvanlivé fermentované salámy představují velmi oblíbenou skupinu masných výrobků, především pro své výrazné senzorické vlastnosti, ale i pro svoji bezpečnost. Patří mezi stabilní masné výrobky. Hodnocení kvality je třeba věnovat velká pozornost. V ČR vymezuje Vyhláška č.326/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů kritéria, která lze uplatnit při výrobě a hodnocení vybraných druhů trvanlivých fermentovaných salámů. V článku jsou popsána kritéria pro výrobu a hodnocení této skupiny výrobků v Německu, Rakousku, Maďarsku a na Slovensku.
Název v anglickém jazyce
Dry fermented sausages
Popis výsledku anglicky
Dry fermented sausages (DFS) are very popular group of meat products, mainly for their distinctive sensory characteristics, but also for their safety. DFS belong to the stable meat products. Great attention should be paid to the quality assessment. Czechdecree no. 326 in the wording of later regulations defines criteria, that can be applied in the production and quality assessment of selected DFS. The production and evaluation criteria have been described for DFS in Germany, Austria, Hungary and SlovakRepublic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
7-10
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—