Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871182" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871182 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo).
Název v anglickém jazyce
Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the effect of vacuum packaging on chemical changes in thawed fillets of common carp (Cyprinus Carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vacuum-packaged thawed samples of muscle tissue were storedat +2+-2 °C for 11 days. Results obtained for the thawed muscles were compared with results obtained for the fresh muscle and performed a statistical evaluation. The experiment showed different trends of monitored parameters (water activity, total volatile base nitrogen, trimethylamine, free fatty acids, peroxide value, thiobarbituric acid assay).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIII
ISBN
978-80-7148-063-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
296-299
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
9. 5. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—