Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871182" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871182 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Údržnost rozmrazených filetů kapra (Cyprinus Carpio, L.) a tolstolobika (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce studie bylo hodnotit vliv vakuového balení na chemické změny rozmrazených filetů kapra obecného (Cyprinus Carpio L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vakuově balené rozmrazené vzorky svaloviny byly skladovány 11 dnů při +2+-2 °C. Výsledky získané pro rozmrazenou svalovinu byly porovnány s výsledky získanými pro čerstvou a provedeno bylo statistické hodnocení. Pokus ukázal rozdílné trendy ve vývoji sledovaných parametrů (aktivita vody, celkové těkavé dusíkaté baze, trimethylamin, volné mastné kyseliny, obsah peroxidů, thiobarbiturové číslo).

  • Název v anglickém jazyce

    Shelf-life of thawed fillets of the common carp (Cyprinus Carpio, L.) and Silver Carp (Hypophthalmichthys Molitrix, V.)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of vacuum packaging on chemical changes in thawed fillets of common carp (Cyprinus Carpio L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix Val.). Vacuum-packaged thawed samples of muscle tissue were storedat +2+-2 °C for 11 days. Results obtained for the thawed muscles were compared with results obtained for the fresh muscle and performed a statistical evaluation. The experiment showed different trends of monitored parameters (water activity, total volatile base nitrogen, trimethylamine, free fatty acids, peroxide value, thiobarbituric acid assay).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIII

  • ISBN

    978-80-7148-063-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    296-299

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    9. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku