Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871214" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871214 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://aas.bf.uni-lj.si/zootehnika/supl/3-2012/PDF/3-2012-275-279.pdf" target="_blank" >http://aas.bf.uni-lj.si/zootehnika/supl/3-2012/PDF/3-2012-275-279.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to evaluate the effect of freezing and thawing on physicochemical changes in fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.). Thawed fillets placed in microtene bags were stored for11 days at 2 +- 2 °C. The parameters monitored in muscle tissue samples were: water activity, pH value, total volatile basic nitrogen, nitrogen trimethylamine, free fatty acids, peroxide value and thiobarbituric acid assay. Samples were evaluated on days1, 2, 4, 7, 9 and 11 of cold storage. Results found in thawed fillets were compared with those in fresh fillets, and statistically evaluated. The comparison showed that the course of physicochemical changes in thawed fillets is different from that in fresh fillets.
Název v anglickém jazyce
Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to evaluate the effect of freezing and thawing on physicochemical changes in fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.). Thawed fillets placed in microtene bags were stored for11 days at 2 +- 2 °C. The parameters monitored in muscle tissue samples were: water activity, pH value, total volatile basic nitrogen, nitrogen trimethylamine, free fatty acids, peroxide value and thiobarbituric acid assay. Samples were evaluated on days1, 2, 4, 7, 9 and 11 of cold storage. Results found in thawed fillets were compared with those in fresh fillets, and statistically evaluated. The comparison showed that the course of physicochemical changes in thawed fillets is different from that in fresh fillets.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Agriculturae Slovenica
ISSN
1581-9175
e-ISSN
—
Svazek periodika
100
Číslo periodika v rámci svazku
suppl. 3
Stát vydavatele periodika
SI - Slovinská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
275-279
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—