Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871214" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871214 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://aas.bf.uni-lj.si/zootehnika/supl/3-2012/PDF/3-2012-275-279.pdf" target="_blank" >http://aas.bf.uni-lj.si/zootehnika/supl/3-2012/PDF/3-2012-275-279.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the effect of freezing and thawing on physicochemical changes in fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.). Thawed fillets placed in microtene bags were stored for11 days at 2 +- 2 °C. The parameters monitored in muscle tissue samples were: water activity, pH value, total volatile basic nitrogen, nitrogen trimethylamine, free fatty acids, peroxide value and thiobarbituric acid assay. Samples were evaluated on days1, 2, 4, 7, 9 and 11 of cold storage. Results found in thawed fillets were compared with those in fresh fillets, and statistically evaluated. The comparison showed that the course of physicochemical changes in thawed fillets is different from that in fresh fillets.

  • Název v anglickém jazyce

    Shelf life of freeze-thawed fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) packed under air

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the effect of freezing and thawing on physicochemical changes in fillets of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.). Thawed fillets placed in microtene bags were stored for11 days at 2 +- 2 °C. The parameters monitored in muscle tissue samples were: water activity, pH value, total volatile basic nitrogen, nitrogen trimethylamine, free fatty acids, peroxide value and thiobarbituric acid assay. Samples were evaluated on days1, 2, 4, 7, 9 and 11 of cold storage. Results found in thawed fillets were compared with those in fresh fillets, and statistically evaluated. The comparison showed that the course of physicochemical changes in thawed fillets is different from that in fresh fillets.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Agriculturae Slovenica

  • ISSN

    1581-9175

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    100

  • Číslo periodika v rámci svazku

    suppl. 3

  • Stát vydavatele periodika

    SI - Slovinská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    275-279

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus