Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontrola jakostních parametrů vybraných druhů masných výrobků z tržní sítě České republiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871217" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kontrola jakostních parametrů vybraných druhů masných výrobků z tržní sítě České republiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly vybrány tři druhy masných výrobků z tržní sítě ČR ke kontrole kvality dle legislativních požadavků - trvanlivý salám Vysočina, šunka standardní a šunka výběrová. Byly provedeny analýzy fyzikálně-chemických a senzorických parametrů kvality a cílem práce bylo zjistit rozdíly mezi výrobci a plnění legislativních požadavků. Byly zjištěny významné rozdíly mezi výrobci a v některých případech i nesplnění požadavků národní legislativy.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality parameters monitoring of selected meat products types from the Czech distribution network

  • Popis výsledku anglicky

    Three types of meat products from the Czech distribution network were selected for monitoring of quality parameters required by Czech legislation - dry cooked meat sausage Vysočina, cooked ham of the standard quality and cooked ham of the selection quality. Basic physical-chemical and sensory determinations of quality parameters were performed, and the aim of study was to evaluate differences between producers and fulfilment of legislative requirements. There were found significant differences between producers and in some cases discrepancies with legislative requirements.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín

  • ISBN

    978-80-552-0769-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    196-200

  • Název nakladatele

    Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku