Kontrola jakostních parametrů vybraných druhů masných výrobků z tržní sítě České republiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871217" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871217 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kontrola jakostních parametrů vybraných druhů masných výrobků z tržní sítě České republiky
Popis výsledku v původním jazyce
Byly vybrány tři druhy masných výrobků z tržní sítě ČR ke kontrole kvality dle legislativních požadavků - trvanlivý salám Vysočina, šunka standardní a šunka výběrová. Byly provedeny analýzy fyzikálně-chemických a senzorických parametrů kvality a cílem práce bylo zjistit rozdíly mezi výrobci a plnění legislativních požadavků. Byly zjištěny významné rozdíly mezi výrobci a v některých případech i nesplnění požadavků národní legislativy.
Název v anglickém jazyce
Quality parameters monitoring of selected meat products types from the Czech distribution network
Popis výsledku anglicky
Three types of meat products from the Czech distribution network were selected for monitoring of quality parameters required by Czech legislation - dry cooked meat sausage Vysočina, cooked ham of the standard quality and cooked ham of the selection quality. Basic physical-chemical and sensory determinations of quality parameters were performed, and the aim of study was to evaluate differences between producers and fulfilment of legislative requirements. There were found significant differences between producers and in some cases discrepancies with legislative requirements.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín
ISBN
978-80-552-0769-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
196-200
Název nakladatele
Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—