Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kontrola jakostních parametrů jemných a vídeňských párků z tržní sítě České republiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43871995" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43871995 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kontrola jakostních parametrů jemných a vídeňských párků z tržní sítě České republiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalitativní parametry požadované českou legislativou byly sledovány u dvou typů masných výrobků, které pocházely z tržní sítě České republiky - jemné párky a vídeňské párky. Bylo provedeno základní fyzikálně-chemické a senzorické stanovení jakostních parametrů, byl vypočten obsah masa a cílem studie bylo zhodnotit rozdíly mezi producenty a splnění legislativních požadavků. Byly nalezeny rozdíly mezi producenty. Všechny z nich splňují požadavky české legislativy.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality parameters monitoring of sausages and Wiener sausages from Czech distribution network

  • Popis výsledku anglicky

    Two types of meat products from the Czech distribution network were selected for monitoring of quality parameters required by Czech legislation - sausages and Viennese sausages. Basic physical-chemical and sensory determinations of quality parameters were performed, meat content was calculated and the aim of study was to evaluate differences between producers and fulfilment of legislative requirements. There were found differences between producers. All of them meet requirements of Czech legislation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    March

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    107-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus