Kontrola jakostních parametrů jemných a vídeňských párků z tržní sítě České republiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43871995" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43871995 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kontrola jakostních parametrů jemných a vídeňských párků z tržní sítě České republiky
Popis výsledku v původním jazyce
Kvalitativní parametry požadované českou legislativou byly sledovány u dvou typů masných výrobků, které pocházely z tržní sítě České republiky - jemné párky a vídeňské párky. Bylo provedeno základní fyzikálně-chemické a senzorické stanovení jakostních parametrů, byl vypočten obsah masa a cílem studie bylo zhodnotit rozdíly mezi producenty a splnění legislativních požadavků. Byly nalezeny rozdíly mezi producenty. Všechny z nich splňují požadavky české legislativy.
Název v anglickém jazyce
Quality parameters monitoring of sausages and Wiener sausages from Czech distribution network
Popis výsledku anglicky
Two types of meat products from the Czech distribution network were selected for monitoring of quality parameters required by Czech legislation - sausages and Viennese sausages. Basic physical-chemical and sensory determinations of quality parameters were performed, meat content was calculated and the aim of study was to evaluate differences between producers and fulfilment of legislative requirements. There were found differences between producers. All of them meet requirements of Czech legislation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
March
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
107-110
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—