Salám Junior
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872341" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872341 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Salám Junior
Popis výsledku v původním jazyce
Pro salám Junior vymezuje česká legislativa maximální podíl tuku a minimální obsah masa. Oba tyto parametry byly splněny ve vzorcích, které pocházely od 4 různých zpracovatelů. Obsah čistých bílkovin masa kolísal u jednotlivých zpracovatelů mezi 8 a 11 %. Podíl vody byl průměrně 65,8 - 71,8 %. Obsah NaCl kolísal průměrně mezi 1,8 - 2,2 %. Statisticky významné záporné korelace se prokázaly mezi hodnotou pH a hodnotou a* a mezi obsahem tuku a hodnotou a*. Nepodařilo se zjistit žádné statisticky významné korelace mezi fyzikálně-chemickými parametry a senzorickými vlastnostmi salámu Junior. Statisticky významná kladná korelace byla prokázána mezi hodnotou b* a některými senzorickými vlastnostmi.
Název v anglickém jazyce
Cooked sausage "Junior"
Popis výsledku anglicky
For sausage "Junior" there is requirement of legislation on maximum content of fat and minimum portion of meat. Requirements were fulfil in both these parameters in samples from four producers. Content of meat protein varied between 8 and 11 %, content of water between 65.8 to 71.8. % and content of NaCl between 1.8 to 2.2. %, respectively. Statistically significant negative correlations were found in pH value and parameter a* (redness) and in content of fat and parameter a*. Statistically significant positive correlation was found in parameter b* (yellowness) and sensory properties. There were no correlations in physical-chemical parameters and sensory properties.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
24-28
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—