Vitamin C, jeho biochemické a související aspekty.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871339" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871339 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vitamin C, jeho biochemické a související aspekty.
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek prezentuje biochemické a hygienické souvislosti a vybrané aspekty vitaminu C (kyseliny L-askorbové) v metabolických dějích, včetně jeho fyziologických funkcí v organismu. Současně je prezentován jeho výskyt ve vybraných potravinách.
Název v anglickém jazyce
Vitamin C - biochemical and related aspects
Popis výsledku anglicky
The article present biochemical and related problems of Vitamin C (L-ascorbic acid) including its function in metabolism and nutrition importance together with the sources of Vitamin C in selected food commodities.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biologie - chemie - zeměpis
ISSN
1210-3349
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
123
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—