Vliv teploty a doby skladování na tvorbu biogenních aminů a polyaminů ve svalovině eviscerovaných bažantů (Phasianus colchicus)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871404" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871404 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv teploty a doby skladování na tvorbu biogenních aminů a polyaminů ve svalovině eviscerovaných bažantů (Phasianus colchicus)
Popis výsledku v původním jazyce
Byl sledován rozvoj vybraných biogenních aminů v mase zapeřených eviscerovaných bažantů. Dle výsledků lze skladovat tyto bažanty při teplotě 0 °C po 14 dnů. Při teplotě 15 °C dochází k nárůstu koncentrace biogenních aminů první dny skladování.
Název v anglickém jazyce
Effects of temperarure and lenght of storage on the formation of biogenic amines and polyamines in muscle of eviscerated pheasants (Phasianus colchicus)
Popis výsledku anglicky
In the study the content of selected biogenic amines in muscle (breast, thigh) of eviscerated pheasant was assessed. Based on the results we can recommend to store these pheasant not longer than 14 days at 0 °C and do not store them at 15 °C.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
49-51
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—