Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The freezing point of raw and heat-treated sheep milk and its variation during lactation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43871925" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43871925 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020187" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020187</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201382020187" target="_blank" >10.2754/avb201382020187</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The freezing point of raw and heat-treated sheep milk and its variation during lactation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The freezing point was determined in 42 bulk tank raw sheep milk samples and 42 pasteurized sheep milk samples collected during lactation from an ecofarm in Moravian Walachia (Valašsko in Czech). The freezing point was determined in accordance with the standard ČSN 57 0538 using a thermistor cryoscope. The average freezing point of raw milk was -0.617 +/- 0,052° C, with a range from -0.560°C to -0.875°C. The freezing point was lower in the spring months and clearly increased at the end of lactation. TheFreezing point correlated with the content of total non-fat solids. The average freezing point of sheep milk pasteurized at 65°C for 30 minutes was -0.614 +/- 0,053 °C, with a range from -0, 564 to - 0,665 °C. Pasteurization resulted in an average increase of freezing point by 0.003 °C. Specific changes in the value of freezing point sheep's milk by heating due to sheep's milk were not found in the literature, which is the contribution of this study.

  • Název v anglickém jazyce

    The freezing point of raw and heat-treated sheep milk and its variation during lactation

  • Popis výsledku anglicky

    The freezing point was determined in 42 bulk tank raw sheep milk samples and 42 pasteurized sheep milk samples collected during lactation from an ecofarm in Moravian Walachia (Valašsko in Czech). The freezing point was determined in accordance with the standard ČSN 57 0538 using a thermistor cryoscope. The average freezing point of raw milk was -0.617 +/- 0,052° C, with a range from -0.560°C to -0.875°C. The freezing point was lower in the spring months and clearly increased at the end of lactation. TheFreezing point correlated with the content of total non-fat solids. The average freezing point of sheep milk pasteurized at 65°C for 30 minutes was -0.614 +/- 0,053 °C, with a range from -0, 564 to - 0,665 °C. Pasteurization resulted in an average increase of freezing point by 0.003 °C. Specific changes in the value of freezing point sheep's milk by heating due to sheep's milk were not found in the literature, which is the contribution of this study.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    82

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    187-190

  • Kód UT WoS článku

    000324282300012

  • EID výsledku v databázi Scopus