Milk as a source of certain B-group vitamins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872158" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872158 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Mlieko ako zdroj vybraných vitamínov skupiny B
Popis výsledku v původním jazyce
Príspevok sa zaoberá obsahom a stanovením riboflavínu a folátov v mlieku.
Název v anglickém jazyce
Milk as a source of certain B-group vitamins
Popis výsledku anglicky
Milk is a unique animal product secreted by mammary gland during the lactation with high content of natural occurring biological active substances that exert various important roles in metabolism. The feeding strategy and food production are changed withtime. Milk is very good source of riboflavin but only low source of folates but the worldwide strategy for attaining safe levels of folates in overall nutritional status is intake from natural food sources. The objective of this study was to determine the hydrophilic vitamin riboflavin and for folates ? 5-methyl-tetrahydrofolate and tetrahydrofolate, which occurs in milk, apply the analytical separation method HPLC with fluorescence detection. Sample extraction for folates is based on enzymatic hydrolysis after heat extraction from proteins and main step for riboflavin is acidic hydrolysis. The actual average content of riboflavin in raw cow's milk samples obtained from different dairy farms in the Czech Republic from May to December 2
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
ISBN
978-80-8077-334-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
58-62
Název nakladatele
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
8. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—