Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Milk as a source of certain B-group vitamins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872158" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872158 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Mlieko ako zdroj vybraných vitamínov skupiny B

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Príspevok sa zaoberá obsahom a stanovením riboflavínu a folátov v mlieku.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk as a source of certain B-group vitamins

  • Popis výsledku anglicky

    Milk is a unique animal product secreted by mammary gland during the lactation with high content of natural occurring biological active substances that exert various important roles in metabolism. The feeding strategy and food production are changed withtime. Milk is very good source of riboflavin but only low source of folates but the worldwide strategy for attaining safe levels of folates in overall nutritional status is intake from natural food sources. The objective of this study was to determine the hydrophilic vitamin riboflavin and for folates ? 5-methyl-tetrahydrofolate and tetrahydrofolate, which occurs in milk, apply the analytical separation method HPLC with fluorescence detection. Sample extraction for folates is based on enzymatic hydrolysis after heat extraction from proteins and main step for riboflavin is acidic hydrolysis. The actual average content of riboflavin in raw cow's milk samples obtained from different dairy farms in the Czech Republic from May to December 2

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.

  • ISBN

    978-80-8077-334-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    58-62

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    8. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku