Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872218" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872218 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přídavek hovězích kolagenních vláken do trvanlivého fermentovaného salámu
Popis výsledku v původním jazyce
Vzorky trvanlivého fermentovaného masného výrobku byly vyrobeny s přídavkem různého množství preparátu s obsahem hovězích kolagenních vláken (0 %, 0,5 %, 1,0 % a 3,0 % preparátu). Byl sledován vliv přídavku preparátu na kvalitu a technologické parametrymasných výrobků. U vzorků byla provedena analýza fyzikálně-chemických parametrů, senzorické hodnocení a instrumentální hodnocení textury a barvy. Přídavek preparátu měl vliv na obsah kolagenu. Byly zjištěny rozdíly v instrumentálním hodnocení barvy. Podle výsledků senzorického hodnocení nebyla ovlivněna chuť výrobku.
Název v anglickém jazyce
Natural bovine collagen fibre in dry fermented sausages
Popis výsledku anglicky
Samples of dry fermented sausages were made with addition of different concentrations of natural bovine collagen preparation (0 %, 0.5 %, 1.0 % a 3.0 % of preparation). The effect of added preparation on quality and technological parameters was monitoredby performing physical-chemical, sensorial and instrumental analyses. Addition of preparation had influence on collagen content. There were found differences in instrumental analysis of colour. Addition did not affect taste of products according to results of sensory evaluation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
ISBN
978-80-7375-705-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
266-271
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
27. 2. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—