Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fatty acid profile in muscles of fattened pheasant chicks

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872243" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872243 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fatty acid profile in muscles of fattened pheasant chicks

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to define the profile of fatty acids (FA) in muscles of fattened pheasant chicks and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of pheasants for subsequent analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu.The proportions of FA were determined in g/100g FA. Our results suggest that fat of pheasants in the thigh muscle contained generally a higher content of monounsaturated fatty acids (MUFA) as compared to the breast muscle.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acid profile in muscles of fattened pheasant chicks

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to define the profile of fatty acids (FA) in muscles of fattened pheasant chicks and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of pheasants for subsequent analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu.The proportions of FA were determined in g/100g FA. Our results suggest that fat of pheasants in the thigh muscle contained generally a higher content of monounsaturated fatty acids (MUFA) as compared to the breast muscle.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník NutriNET 2013

  • ISBN

    978-80-552-1065-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    39-42

  • Název nakladatele

    Slovenská pol'nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    12. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku