Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872286" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872286 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to define the profile of FA in muscles of alectoris chukar and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of chukar partridge for further analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu Inc. The contents of FA were determined as the ratio of total FA. Our results suggest that fat of partridges in thigh muscle contained generally a higher content ofSFA and MUFA as compared to breast muscle. On the other hand a higher content of of MUFA was found in the breast muscle, specifically for C20:5n3, C22:6n3 and C22:5n3. The obtained results of our study clarify findings about the quality of partridge meat with respect to human nutrition.

  • Název v anglickém jazyce

    The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to define the profile of FA in muscles of alectoris chukar and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of chukar partridge for further analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu Inc. The contents of FA were determined as the ratio of total FA. Our results suggest that fat of partridges in thigh muscle contained generally a higher content ofSFA and MUFA as compared to breast muscle. On the other hand a higher content of of MUFA was found in the breast muscle, specifically for C20:5n3, C22:6n3 and C22:5n3. The obtained results of our study clarify findings about the quality of partridge meat with respect to human nutrition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-650-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    100-102

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    30. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku