The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872286" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872286 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of our study was to define the profile of FA in muscles of alectoris chukar and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of chukar partridge for further analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu Inc. The contents of FA were determined as the ratio of total FA. Our results suggest that fat of partridges in thigh muscle contained generally a higher content ofSFA and MUFA as compared to breast muscle. On the other hand a higher content of of MUFA was found in the breast muscle, specifically for C20:5n3, C22:6n3 and C22:5n3. The obtained results of our study clarify findings about the quality of partridge meat with respect to human nutrition.
Název v anglickém jazyce
The diference between the FA profile of breast and thigh muscles in chukar partridge
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to define the profile of FA in muscles of alectoris chukar and its comparison between the breast and thigh muscles. In the age of 90 days we randomly selected 10 individuals of chukar partridge for further analysis of fatty acids. The concentration of fatty acids was determined by gas chromatograph GC 2010 - Shimadzu Inc. The contents of FA were determined as the ratio of total FA. Our results suggest that fat of partridges in thigh muscle contained generally a higher content ofSFA and MUFA as compared to breast muscle. On the other hand a higher content of of MUFA was found in the breast muscle, specifically for C20:5n3, C22:6n3 and C22:5n3. The obtained results of our study clarify findings about the quality of partridge meat with respect to human nutrition.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XV. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-650-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
100-102
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
30. 5. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—