Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace výpočtu obsahu kostní tkáně v histologických řezech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872319" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872319 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace výpočtu obsahu kostní tkáně v histologických řezech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek popisuje optimalizaci histologického postupu analýzy kostní tkáně v masných výrobcích jako průkaz strojně odděleného masa (SOM). Výsledky analýzy deseti výrobků ukazují rozdíly v interpretaci výsledku mezi metodou stanovení počtu kostních úlomků na deset řezů a metodou stanovení kostních úlomků na definovanou plochu. Z analýzy sériových řezů dále vyplývá, že s ohledem na velikost kostních úlomků má být mezi jednotlivými řezy překrojeno 0,6 mm a skupina kostních úlomků ve vzdálenosti 0,3 mm od středu této skupiny má být počítána jako jeden kostní úlomek.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of the Content of Bone Fragment in Histological Section

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes the optimization procedure of histological analysis of bone tissue in meat products as evidence of mechanically separated meat (MSM). The results of the analysis of ten products show differences in the interpretation of results between the method of determining the number of bone fragments into ten sections and method of determining bone fragments with defined area. The analysis of serial sections with respect of bone size also show that the distance between two sections should be0.6 mm and a group of bone fragments at a distance of 0.3 mm from the center of this group should be counted as one bone fragment.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    25-28

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus