Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872336" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872336 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv imunokastrace na obsah masa a tuku jatečně upravených těl prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla posouzena jatečná hodnota 60 jatečně upravených těl (JUT) prasat poražených ve věku 166 dnů. V souboru bylo 30 chirurgicky kastrovaných vepřů (CM) a 30 jedinců po dvojí aplikaci vakcíny Improvac (IM). Průměrná hmotnost JUT ve skupině CM činila 86,5kg v porovnání k 84,8 kg JUT pocházejících z imunokastrovaných zvířat. Rozdíl nebyl statisticky významný. Stejně tak nebyly zjištěny diference ve váze libových částí masa s kostí (pečeně, plec, kýta, krkovice). Statisticky významný rozdíl byl zjištěn naopak mezi výškou a hmotností hřbetního sádla obou skupin prasat.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of immunocastration on the meat and fat content of pork carcasses

  • Popis výsledku anglicky

    The carcass evaluation was performed on 60 pork carcasses (age of pigs 166 days). The carcasses were divided into two groups 30 from surgically castrated pigs (CM) and 30 from immunocastrated (Improvac) boars (IM). The average carcass weight of CM groupwas 86.5 kg in comparison with 84.8 kg in the IM group. The difference was not statistically significant. No differences were determined in the weigth of pork cuts (shoulder, leg, loin, neck). On the other hand the statistically significant difference was detected in the thickness and the weigth of back fat between the CM and IM groups.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    40-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus