Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 2. část: Svaly trupu (prase domácí)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872338" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872338 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16170/13:43872338

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Svalová soustava - základ masa jatečných zvířat. 2. část: Svaly trupu (prase domácí)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Svaly trupu zahrnují hřbetní svaly, krční svaly, svaly hrudní stěny a svaly břišní stěny. Z hlediska zpracování masa svaly trupu tvoří maso krkovice, pečeně a boku. Hlavní složkou krkovice a pečeně je nejdelší sval - m. longissimus. Pro krkovici je důležitý také trnový sval - m. spinalis. Dýchací svaly které patří mezi svaly hrudní stěny, jsou základem masité části vepřových žeber. Bok je tvořen převážně svaly břišní stěny jako je přímý břišní sval (m. rectus abdominis) nebo příčný břišní sval (m. transversus abdominis).

  • Název v anglickém jazyce

    Musculature - the basis of meat, part 2: Muscles of the trunk (Sus scrofa)

  • Popis výsledku anglicky

    The muscles of the trunk can be grouped as follows: muscles of the back, muscles of the neck, muscles of the thoracic wall and muscles of the abdominal wall. From the meat processing point of view those muscles comprise the meat of neck, loin and belly.M. longissimus (longissimus muscle) is the mein muscle of the neck and loin. The spinal muscle is also important for the neck. Respiratory muscles belong to the muscles of the thoracic wall and they are basis of the sparerib meat. The belly comprises themuscles of the abdominal wall, mainly the straight abdominal muscle and transverse abdominal muscle.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    35-39

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus