Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872351" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872351 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení hrubé vlákniny u běžného pečiva dostupného v marketech České Republiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit obsah hrubé vlákniny u celozrnného pečiva nakoupeného v běžné tržní síti. Bylo analyzováno celkem 10 vzorků pečiva. Hrubá vláknina byla stanovena vážkově spálením vzorku po předešlé kyselé a zásadité hydrolýze. Hrubá vláknina seskládá z celulosy, hemicelulosy a ligninu. Na základě výsledků bylo prokázáno, že obsah hrubé vlákniny u pečiva označeného jako celozrnné je kolem 3 %. Tato hodnota odpovídá obsahu vlákniny v celozrnných moukách.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of crude fiber in bakery products available in markets of Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to determine the content of crude fiber in whole grain backery purchased at current market. It was analyse 10 samples of backery. Crude fiber was determined gravimetrically after combustion of the sample after previous acid and alkaline hydrolysis. Crude fiber consists of celulose, hemicelulose and lignin. Results showed that the content of crude fiber in backery from the market and labeled as whole grain is about 3%. It is value corresponding to the values of fiber in whole grain flours.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-664-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    223-225

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    2. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku