Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Gothajský salám

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872375" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872375 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Gothajský salám

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gothajský salám patří mezi významné masné výrobky ze skupiny tepelně opracovaných produktů (měkké salámy). Vybrané kvalitativní ukazatele pro tento produkt vymezuje česká legislativa. Patří mezi ně maximální obsah tuku (40 %) a minimální podíl masa (40 %). Předkládaná studie popisuje výsledky fyzikálně-chemické, instrumentální a senzorické analýzy 20 vzorků Gothajského salámu od 4 různých výrobců. V žádném případě nedošlo k překročení limitů maximálního obsahu tuku (průměrné hodnoty u zpracovatelů se pohybovaly mezi 20,2 až 30,4 %). Nejnižší podíl masa stanovený výpočtem dosáhl 51,1 %. V porovnání s normou z r. 1977 došlo u Gothajského salámu ke zvýšení podílu vody.

  • Název v anglickém jazyce

    Cooked sausage "Gothaj"

  • Popis výsledku anglicky

    Cooked sausages Gothajský salám is one of the major cooked meat products. Czech legislation requires qualitative parameters for this product: maximum content of fat (40 %) and minimum proportion of meat (40 %). This study shows results of physical-chemical, instrumental and sensory analysis of 20 samples of Gothajský salám of four producers. There was no violation of the legislative requirements in any sample. Fat content was found between 20.2 to 30.4 %. Lowest proportion of meat calculated was 51.1 %.Compared to standard from 1977 there was an increase in the proportion of water.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    18-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus