Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of age on contents of fatty acids in whole bodies of pheasants throughout their growth

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872729" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872729 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483020119" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483020119</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483020119" target="_blank" >10.2754/avb201483020119</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of age on contents of fatty acids in whole bodies of pheasants throughout their growth

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to evaluate the effect of age on the proportion of particular fatty acids in the whole bodies of pheasants fattened for up to 118 days of age. In the experiment, 232 chicks of common pheasants (Phasianus colchicus) were used. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected for analysis at regular 10-day intervals. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of all fatty acids. Significant changes in the proportion offatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. By 20 days of age the proportion of monounsaturated fatty acids decreased considerably in relation to the increase in the content of polyunsaturated fatty acids, while the n6/n3 ratio decreased markedly. The content of monounsaturated fatty acids increased between day 20 and day 40, causing a simultaneous decrease in polyunsaturated fatty acids. From day 40, the monounsaturated fatty acid content increased gradually til

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of age on contents of fatty acids in whole bodies of pheasants throughout their growth

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate the effect of age on the proportion of particular fatty acids in the whole bodies of pheasants fattened for up to 118 days of age. In the experiment, 232 chicks of common pheasants (Phasianus colchicus) were used. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected for analysis at regular 10-day intervals. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of all fatty acids. Significant changes in the proportion offatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. By 20 days of age the proportion of monounsaturated fatty acids decreased considerably in relation to the increase in the content of polyunsaturated fatty acids, while the n6/n3 ratio decreased markedly. The content of monounsaturated fatty acids increased between day 20 and day 40, causing a simultaneous decrease in polyunsaturated fatty acids. From day 40, the monounsaturated fatty acid content increased gradually til

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    119-124

  • Kód UT WoS článku

    000339086600009

  • EID výsledku v databázi Scopus