Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Noticeable changes in a fatty acid profile of the whole body of pheasants in relation to their age.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874549" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874549 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Noticeable changes in a fatty acid profile of the whole body of pheasants in relation to their age.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of our work was to evaluate the effect of the age of pheasant chicks (Phasianus colchicus) on contents of selected fatty acids in whole pheasant bodies fattened till the age of 118 days. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected at 10-day intervals. The whole pheasant bodies with the blood were homogenized. The concentrations of fatty acids in the form of methyl-esters were specified by gas chromatography, analyzer GC-2010. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of all selected fatty acids. Significant changes in the proportion of fatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. Our findings indicate the varying ability of pheasants to digest and utilize particular fatty acid with varying efficiency throughout their growth.

  • Název v anglickém jazyce

    Noticeable changes in a fatty acid profile of the whole body of pheasants in relation to their age.

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of our work was to evaluate the effect of the age of pheasant chicks (Phasianus colchicus) on contents of selected fatty acids in whole pheasant bodies fattened till the age of 118 days. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected at 10-day intervals. The whole pheasant bodies with the blood were homogenized. The concentrations of fatty acids in the form of methyl-esters were specified by gas chromatography, analyzer GC-2010. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of all selected fatty acids. Significant changes in the proportion of fatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. Our findings indicate the varying ability of pheasants to digest and utilize particular fatty acid with varying efficiency throughout their growth.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2016 - Proceedings of reviewed scientific papers

  • ISBN

    978-80-213-2638-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    36-41

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    11. 2. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku