Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Masné polotovary - co mají nebo nemají společného s masnými výrobky?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872940" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872940 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Masné polotovary - co mají nebo nemají společného s masnými výrobky?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Masné polotovary patří do zvláštní skupiny produktů ze zpracovaného masa. Od masných výrobků se liší tím, že u nich nedošlo při technologickém zpracování k denaturaci bílkovin. Legislativa vymezuje požadavky na použitou surovinu i vybraná mikrobiologickákritéria s ohledem na bezpečnost potravin (Salmonella spp.) a hygienu výrobního procesu (E. coli). Pro výrobu masných polotovarů se zpravidla používá strojní zařízení, které se neliší od masných výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Meat preparations - what is the same or different to meat products?

  • Popis výsledku anglicky

    Meat preparations belong to the special group of processed meats. Meat preparations differ from meat products in the absence of protein denaturation during processing. European food law specifies the requirements regarding raw material and also microbiological criteria of food safety (Salmonella spp.) or the process hygiene (E. coli). Usually the same machines and equipment are used for the production of meat preparations like for the manufacturing of meat products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    7-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus