Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of storage conditions on the biogenic amine content in wild boar meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873072" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873072 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483010061" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483010061</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483010061" target="_blank" >10.2754/avb201483010061</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of storage conditions on the biogenic amine content in wild boar meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to assess changes in concentration of biogenic amines in raw meat of hunted wild boar (n = 20, mean age 1-2 years) during storage at temperatures 0, 7 and 15°C. Carcases of wild boars were stored unskinned. Content of biogenic amines (cBA) - putrescine, cadaverine, tyramine, tryptamine, phenylethylamine, histamine, spermine and spermidine - were determined in the shoulder and leg muscles by high-performance liquid chromatography in combination with triple quadrupole tandem massspectrometry. Good hygienic quality was maintained when wild boar carcasses were stored for a maximum of 14 days at 0°C (cBA in 3 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg on day 21) or a maximum of 7 days at 7°C (cBA in 4 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg on day 14). The temperature of 15°C should be considered as unsuitable storage temperature if good hygienic quality of game meat during storage is to be guaranteed (cBA in 2 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg already on da

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of storage conditions on the biogenic amine content in wild boar meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess changes in concentration of biogenic amines in raw meat of hunted wild boar (n = 20, mean age 1-2 years) during storage at temperatures 0, 7 and 15°C. Carcases of wild boars were stored unskinned. Content of biogenic amines (cBA) - putrescine, cadaverine, tyramine, tryptamine, phenylethylamine, histamine, spermine and spermidine - were determined in the shoulder and leg muscles by high-performance liquid chromatography in combination with triple quadrupole tandem massspectrometry. Good hygienic quality was maintained when wild boar carcasses were stored for a maximum of 14 days at 0°C (cBA in 3 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg on day 21) or a maximum of 7 days at 7°C (cBA in 4 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg on day 14). The temperature of 15°C should be considered as unsuitable storage temperature if good hygienic quality of game meat during storage is to be guaranteed (cBA in 2 meat samples exceed the limit of 5 mg/kg already on da

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    61-65

  • Kód UT WoS článku

    000335204700011

  • EID výsledku v databázi Scopus