Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of storage conditions on the hygiene and sensory status of wild boar meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874114" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874114 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/16:43874114

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174016300845" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174016300845</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2016.03.024" target="_blank" >10.1016/j.meatsci.2016.03.024</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of storage conditions on the hygiene and sensory status of wild boar meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare hygiene status of wild boar meat (shoulder and leg) stored up to 21 days at 0 degrees C, 7 degrees C or 15 degrees C. The microbial counts increased gradually in the expected sequence of increasing storage temperatures, with TVC at the end of storage ranging from approx. 2 log CFU/g (0 degrees C) to 5 log CFU/g (15 degrees C). The lactic acid bacteria and psychrotrophic microflora didn't exceed 2 log CFU/g and 2.5 log CFU/g, respectively. Whereas odor of the meat stored at 0 degrees C and 7 degrees C was still acceptable at the end of storage, the odor of the meat stored at 15 degrees C was barely acceptable after only 7 d of storage and also the content of ammonia was significantly higher. Game meat obtained from animals hunted in the correct way and stored at low temperatures had good microbiological and hygiene status which could be maintained for more than 15 days of storage.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of storage conditions on the hygiene and sensory status of wild boar meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare hygiene status of wild boar meat (shoulder and leg) stored up to 21 days at 0 degrees C, 7 degrees C or 15 degrees C. The microbial counts increased gradually in the expected sequence of increasing storage temperatures, with TVC at the end of storage ranging from approx. 2 log CFU/g (0 degrees C) to 5 log CFU/g (15 degrees C). The lactic acid bacteria and psychrotrophic microflora didn't exceed 2 log CFU/g and 2.5 log CFU/g, respectively. Whereas odor of the meat stored at 0 degrees C and 7 degrees C was still acceptable at the end of storage, the odor of the meat stored at 15 degrees C was barely acceptable after only 7 d of storage and also the content of ammonia was significantly higher. Game meat obtained from animals hunted in the correct way and stored at low temperatures had good microbiological and hygiene status which could be maintained for more than 15 days of storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Meat Science

  • ISSN

    0309-1740

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    118

  • Číslo periodika v rámci svazku

    August

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    71-77

  • Kód UT WoS článku

    000380581100011

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84962142214