Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Radiocaesium (137CS) activity concentration reduction in wild-boar (Sus scrofa) meat after pressure cooking - reproducibility of results

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873191" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873191 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Radiocaesium (137CS) activity concentration reduction in wild-boar (Sus scrofa) meat after pressure cooking - reproducibility of results

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reproducibility of radiocaesium isotope 137Cs activity reduction in contaminated wild-boar rump-meat was analysed. The rump-meat was cut into cubes, salted (5 g NaCl.100 g-1 of meat), and cooked in a pressure cooker for additional 15 minutes after the pressurization conditions were achieved. Radiocaesium activity reduction by 50% and 15% variability in results reproducibility showed that a pressure cooker usage is an appropriate technology for contaminated meat treatment. The 137Cs activity was determined using a Canberra gamma-spectrometry system.

  • Název v anglickém jazyce

    Radiocaesium (137CS) activity concentration reduction in wild-boar (Sus scrofa) meat after pressure cooking - reproducibility of results

  • Popis výsledku anglicky

    Reproducibility of radiocaesium isotope 137Cs activity reduction in contaminated wild-boar rump-meat was analysed. The rump-meat was cut into cubes, salted (5 g NaCl.100 g-1 of meat), and cooked in a pressure cooker for additional 15 minutes after the pressurization conditions were achieved. Radiocaesium activity reduction by 50% and 15% variability in results reproducibility showed that a pressure cooker usage is an appropriate technology for contaminated meat treatment. The 137Cs activity was determined using a Canberra gamma-spectrometry system.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia Veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    sup. II

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    7-9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus