Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv skladování na koncentraci hydroxymethylfurfuralu v medu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873559" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873559 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv skladování na koncentraci hydroxymethylfurfuralu v medu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této studii jsme se zabývali vlivem dlouhodobého skladování na koncentraci hydroxymethylfurfuralu (HMF) v medu. HMF je endogenní cizorodá látka, vyskytující se v potravinách obsahujících sacharidy, která může být ve vysokých koncentracích škodlivá prolidské zdraví. HMF je téměř nepřítomen v čerstvých a nezpracovaných potravinách. Přítomnost HMF se tak stává indikátorem snížení jakosti potravin způsobeného nadměrným zahříváním při tepelných úpravách, dále nevhodným a dlouhodobým skladováním a také možným falšováním potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of storage on the concentration of hydroxymethylfurfural in honey

  • Popis výsledku anglicky

    The object of the study is to determine the effect of long term storage on the concentration of hydroxymethylfurfural ( HMF) in honey. HMF is endogenous foreign substance occurring in processed foods containing carbohydrates. HMF may be in high concentrations harmful to human health. HMF is almost absent in fresh foods. Presence, respectively HMF concentration thus becomes an indicator of deterioration of food caused by excessive heating during thermal treatments, as well as inappropriate and long-termstorage and possible adulteration of foodstuffs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVI.

  • ISBN

    978-80-8077-458-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    212-214

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    13. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku