Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873587" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873587 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení hydrofilních nutrietů (vitamin B2, bílkoviny) v bryndze (n = 25), která pocházela z tržní sítě slovenské republiky. Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou kapalinové chromatografie s reverzní fází (RP-HPLC) a PDA detekcí při vlnové délce 205 nm. Pro stanovení vitaminu B2 byla použita RP-HPLC metoda s fluorescenční detekcí. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky.
Název v anglickém jazyce
Content of hydrophilic nutrients in Slovak sheep cheese
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the screening of hydrophilic nutrients (vitamin B2, proteins) in Slovak sheep cheese "bryndza" using HPLC method. Samples (n = 25) were obtained from the market network in the Slovak Republic. The milk proteins were determined after acidic casein precipitation by reverse phase liquid chromatography with photo-diode array detection at 205 nm. For vitamin B2 determination RP-HPLC with fluorescence detection was used. External standard method was used for evaluation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-762-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
9-12
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—