Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873587" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873587 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obsah hydrofilních nutrientů ve slovenské bryndze

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení hydrofilních nutrietů (vitamin B2, bílkoviny) v bryndze (n = 25), která pocházela z tržní sítě slovenské republiky. Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou kapalinové chromatografie s reverzní fází (RP-HPLC) a PDA detekcí při vlnové délce 205 nm. Pro stanovení vitaminu B2 byla použita RP-HPLC metoda s fluorescenční detekcí. Vyhodnocení bylo provedeno metodou kalibrační přímky.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of hydrophilic nutrients in Slovak sheep cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was the screening of hydrophilic nutrients (vitamin B2, proteins) in Slovak sheep cheese "bryndza" using HPLC method. Samples (n = 25) were obtained from the market network in the Slovak Republic. The milk proteins were determined after acidic casein precipitation by reverse phase liquid chromatography with photo-diode array detection at 205 nm. For vitamin B2 determination RP-HPLC with fluorescence detection was used. External standard method was used for evaluation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    9-12

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku