Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873679" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873679 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25619161:_____/15:#0000190

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV DESIGNU SKLENICE NA VNÍMÁNÍ KVALITY VÍNA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Studie představuje výsledky šetření s cílem verifikovat výzkumnou otázku, zda mohou nádoby určené ke konzumaci vína ovlivnit senzorické vlastnosti vína - vzhled, aroma a chuť, které jsou považovány za atributy určující kvalitu vína. Metodou senzorické analýzy byla ověřována, u vzorku šedesáti osob, míra ovlivnění finální kvality vína materiálem a tvarem nádoby při jeho konzumaci.

  • Název v anglickém jazyce

    IMPACT OF WINE GLASS DESIGN ON THE PERCEPTION OF THE QUALITY OF WINE

  • Popis výsledku anglicky

    This paper presents the results of the investigation to verify the research question, if vessels for drinking wine can affect the sensory characteristics of wine - appearance, aroma and taste, which are considered to be attributes determining the qualityof wine. With this aim, the method of sensory analysis was used and was tested on 60 respondents to test to what extent the material and shape of the container affects the final quality of the wine when drinking

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z osmé mezinárodní vědecké konference 9. 4. 2015

  • ISBN

    978-80-87300-61-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    9-16

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 4. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku