Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875556" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875556 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv designu sklenice na vnímání aromatického spektra vín

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem šetření bylo ověřit výzkumnou otázku, zda nádoby na pití vína mohou ovlivnit senzorické vnímání aromatu u vína. Byla použita metoda senzorické analýzy. Tato metoda byla testována na 70 respondentů zjistit, do jaké míry je materiál a tvar nádoby ovlivňují výslednou kvalitu vína při pití. Výsledky studie ukazují, že nejlepší materiál na podporu kvality aroma vína je sklo. Kromě materiálu je důležitým faktorem pro výslednou kvalitu vína tvar sklenice, silueta, velikost ? výška, objem a délka uchopovací zóny (nožka), pitná zóna ? okraj sklenice a tloušťka skla.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of the glass design on the perception of flavor spectrum of wines

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of investigation was to verify the research question, if vessels for drinking wine can influence the sensory characteristics of wine ? aroma. The method of sensory analysis was used. This method was tested on 70 respondents to find out to what extent the material and shape of the vessel affect the final quality of the wine when drinking. The results of study show that the best material to support the quality of expression, appearance, aroma and taste wine in the glass. Besides the material the important factor for the final quality of the wine is shape, glass silhouette, size ? height, volume and shape of the cup, the length of the gripping zone (leg), drinking zone ? edge of the glass and the quality and thickness of the glass.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu, Sborník příspěvků z desáté mezinárodní vědecké konference

  • ISBN

    978-80-87300-95-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    6-10

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 4. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku