Náhrady živočišných bílkovin v masných výrobcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873890" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873890 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Náhrady živočišných bílkovin v masných výrobcích
Popis výsledku v původním jazyce
Mezi nejdůležitější přísady v masných výrobcích patří ty, jejichž základ tvoří proteiny. Dnes je jejich využití podmíněno nejen ekonomickými, ale i funkčními vlastnostmi a jejich vlivem na technologické a senzorické vlastnosti výrobku. V tomto směru je možné si vybrat na trhu bílkovinné přísady jak živočišného tak i rostlinného původu, každá z nich má přitom své typické technologické vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Suplementation of animal protein in meat products
Popis výsledku anglicky
Among the most important ingredients in meat products are those whose base consists of proteins. Today, their use is conditioned not only economic, but also functional properties in case of their influence on technological and sensory properties of the product. In this way it is possible to choose on the market diferent protein ingredients both animal and vegetable origin, each of them has their typical technological properties.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2015
ISBN
978-80-7509-219-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
34-36
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—