Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874229" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874229 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
This study was focused to map the occurrence of bacteriological risks in raw cow's milk. In total, 228 samples of bulk tank milk from 40 farms were collected and investigated in 2012 - 2014 in the Czech Republic. The occurrence of the following coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus). The further examination of obtained pathogens involved antimicrobial susceptibility, detection of enterotoxin encoding genes and resistance to oxacillin in S. aureus. The results of this study confirm the presence of pathogenic bacteria in raw milk. Information on public health hazards associated with the consumption of raw milk should be extended to the potential consumers and drinking of untreated raw milk could be avoided.
Název v anglickém jazyce
Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
This study was focused to map the occurrence of bacteriological risks in raw cow's milk. In total, 228 samples of bulk tank milk from 40 farms were collected and investigated in 2012 - 2014 in the Czech Republic. The occurrence of the following coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus). The further examination of obtained pathogens involved antimicrobial susceptibility, detection of enterotoxin encoding genes and resistance to oxacillin in S. aureus. The results of this study confirm the presence of pathogenic bacteria in raw milk. Information on public health hazards associated with the consumption of raw milk should be extended to the potential consumers and drinking of untreated raw milk could be avoided.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.
ISBN
978-80-8077-486-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
156-160
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Štrbské Pleso
Datum konání akce
18. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—