Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874229" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874229 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study was focused to map the occurrence of bacteriological risks in raw cow's milk. In total, 228 samples of bulk tank milk from 40 farms were collected and investigated in 2012 - 2014 in the Czech Republic. The occurrence of the following coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus). The further examination of obtained pathogens involved antimicrobial susceptibility, detection of enterotoxin encoding genes and resistance to oxacillin in S. aureus. The results of this study confirm the presence of pathogenic bacteria in raw milk. Information on public health hazards associated with the consumption of raw milk should be extended to the potential consumers and drinking of untreated raw milk could be avoided.

  • Název v anglickém jazyce

    Characteristic and antimicrobial resistance in Staphylococcus aureus from raw milk in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    This study was focused to map the occurrence of bacteriological risks in raw cow's milk. In total, 228 samples of bulk tank milk from 40 farms were collected and investigated in 2012 - 2014 in the Czech Republic. The occurrence of the following coagulase-positive staphylococci (Staphylococcus aureus). The further examination of obtained pathogens involved antimicrobial susceptibility, detection of enterotoxin encoding genes and resistance to oxacillin in S. aureus. The results of this study confirm the presence of pathogenic bacteria in raw milk. Information on public health hazards associated with the consumption of raw milk should be extended to the potential consumers and drinking of untreated raw milk could be avoided.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterových príspevkov Hygiena Alimentorum XXXVII.

  • ISBN

    978-80-8077-486-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    156-160

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    18. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku